Egy extrém túra: 18 üveg bor és 26 sült csirke a Mont Blanc csúcsán

Egy extrém túra: 18 üveg bor és 26 sült csirke a Mont Blanc csúcsán

Henriette D´Angeville volt az első hegymászónő, aki saját erejéből jutott el a Mont Blanc csúcsára.

Henriette D’Angeville francia arisztokrata család tagjaként született 1794-ben. Gyermekkora óta szerette a hosszú, hegyi túrákat, és felnőttként is megtartotta ezt a szenvedélyét. Az 1808-as bravúr, amikor Marie Paradis feljutott a Mont Blanc csúcsára, kétséges, hogy mennyire volt az ő érdeme. Henriette 1838-ban, 44 évesen döntött úgy, hogy ő is megmássza a hegyet. Az előkészületek alaposak voltak, és 6 másik személy társaságában indultak neki a csúcsnak. A sikeres út után 21 további csúcsot hódított meg élete során.

Tovább a cikkhez