Érdemes belecsempészni az étrendbe: a vastagbélrák és cukorbetegség ellenszere egy finom fűszer

Érdemes belecsempészni az étrendbe: a vastagbélrák és cukorbetegség ellenszere egy finom fűszer

Nemcsak az ételeinket teszi ízletesebbé vagy tetszetősebbé, hanem számos egészségügyi előnye is van ennek a zöldségnek.

A petrezselyemnek kesernyés íze van, amely jól harmonizál más összetevőkkel is. Gazdag tápanyagtartalommal rendelkezik, ide tartozik a K-, A-, C-vitamin, valamint antioxidáns vegyületek. Kutatások szerint csökkentheti bizonyos krónikus betegségek kockázatát, például vastagbélrákét. A petrezselyemben lévő vegyületek rákmegelőző hatással is rendelkeznek. K-vitamint tartalmaz, ami fontos a csontok egészségéhez. Emellett karotinoidokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megvédeni a szemet, és támogathatják az egészséges látást.

Tovább a cikkhez