A kép forrása: Dívány
Vannak olyan ételek, amelyektől felerősödhet a betegségeket kísérő fájdalom.
Az egészséges étrendnek nagy szerepe van abban, hogy a szervezetünk gyorsabban meggyógyuljon és jobb közérzetet biztosítson számunkra. Az étrendünkre odafigyelve elkerülhetjük azokat az élelmiszereket, amelyek gyulladást okozhatnak a szervezetben, és ezzel növelhetik a különféle betegségeket kísérő fájdalmakat. A finomított búzalisztből készült termékek, a cukor, a színezékek és a tartósítószerek mind gyulladást okozhatnak, károsíthatják a bélnyálkahártyát, és súlyosbíthatják a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. A sült ételek, desszertek és feldolgozott élelmiszerek szintén hozzájárulnak a gyulladáshoz és szívbetegségekhez. Emellett a szénsavas italok, az feldolgozott hústermékek, valamint a magas nátrium-glutamát (MSG) tartalmú élelmiszerek krónikus gyulladáshoz vezethetnek.