A kép forrása: Dívány
Egy mindennapi étel gyulladást okoz a szervezetedben, ami az arcodra is rossz hatással van. Tudd meg, hogyan tehetsz ellene.
A cukor rossz hírnévnek örvend azon hatásai miatt, melyek túlzott mértékű fogyasztásából fakadnak. Európában a felnőttek átlagos cukorfogyasztása a napi teljes kalóriabevitel 7-8 százaléka, van, ahol magasabb, 16-17 százaléka. A gyermekek mindenhol többet fogyasztanak, mint a felnőttek, a cukor aránya náluk a napi kalóriabevitel 12 és 25 százaléka között mozog. A hozzáadott cukrok lehetnek édesítőszerek, szirupokból és mézből származó cukrok, valamint sűrített gyümölcs- vagy zöldséglevekből származó cukrok. Fontos megkülönböztetni a hozzáadott cukrokat a természetesen előfordulóktól, mivel az előbbieknek számos nemkívánatos egészségügyi hatásuk van. A túl sok cukor fogyasztása súlygyarapodáshoz, fáradtsághoz és gyulladáshoz vezethet.