A kép forrása: Dívány
Egészségesnek hitt élelmiszerről is kiderült, hogy tönkreteheti az ereket.
A magyar konyha híres az ízletes ételeiről, azonban nem feltétlenül támogatja az egészséges életmódot. A dohányzás és a stressz is ártalmas az erekre. A sós ételek és a túlzott sófogyasztás növelhetik a stroke, a szívelégtelenség, a csontritkulás és egyéb betegségek kockázatát. A feldolgozott élelmiszerek és italok általában magas cukortartalommal rendelkeznek, ami hozzájárulhat a cukorbetegség kialakulásához. Rossz szénhidrátok, mint fehér lisztből készült pékáruk és tészták, valamint cukorral édesített italok is károsak lehetnek az erekre. “A koffein 30 százalékkal szűkíti az agy véráramlását, ez pedig jelezheti a későbbi agyi problémákat” – figyelmeztet Dr. Amen.