Figyelmeztetés: Súlyos egészségügyi kockázatot hordoz az ilyen hús fogyasztása

Figyelmeztetés: Súlyos egészségügyi kockázatot hordoz az ilyen hús fogyasztása

Ilyen hús fogyasztása még a sütés-főzés után is nagyon veszélyes lehet: ne kockáztass vele!

A fagyasztott hús kiolvasztása során fontos türelmesnek lenni, mert rosszul csinálva súlyos ételmérgezés lehet a következménye. Az élelmiszer-biztonsági szakemberek azt javasolják, hogy csak teljesen kiolvasztott hússal dolgozzunk, mert a baktériumok elpusztítása nem garantált az alacsony hőmérsékletű részekben. A párolás segíthet biztosítani a biztonságos fogyasztást, mivel hosszú főzési idővel a baktériumok elpusztulnak, és az ízek is jobban érvényesülnek. A legbiztonságosabb kiolvasztási módszer a hűtőben történő lassú felengedés, hogy a veszélyes mikrobák elszaporodása megakadályozható legyen.

Tovább a cikkhez