A kép forrása: Dívány
Az egészségünkre káros anyagokat tartalmazhat az a csirkehús, amit túl sok hormonnal és antibiotikummal kezeltek.
A csirkehússal együtt elfogyasztott hormonok és antibiotikumok káros hatással lehetnek az egészségünkre, hiszen hozzájárulhatnak az antibiotikumoknak ellenálló multirezisztens kórokozók elterjedéséhez. Az állattenyésztésben az antibiotikumok használata, különösen a baromfinál, igencsak elterjedt, mely aggodalmat kelt a német és az európai kormányokban. A felmérések szerint évente 33 ezer ember hal meg antibiotikumrezisztens baktériumok okozta fertőzés következtében, és az MRK-k különösen veszélyesek lehetnek csecsemőkre és gyermekekre. A húsban lévő hormonoknak számos káros hatása lehet az egészségre, mint például rákot, pajzsmirigybetegséget, cukorbetegséget, stb. Fontos, hogy olyan helyről szerezzük be az ételt, ahol nem alkalmaznak túlzott antibiotikumkezelést vagy hormonserkentő módszereket.