Figyelmeztető jelek: A migrén az első jele a parazitákkal fertőződésnek a hús fogyasztása után

Figyelmeztető jelek: A migrén az első jele a parazitákkal fertőződésnek a hús fogyasztása után

Ha ezt a húst rosszul készíted el, fennáll a kockázata, hogy parazitákkal fertőződj, amelyek akár az agyadba is eljuthatnak.

Egy 52 éves férfi ciszticerkózist kapott, miután fogyasztott nem megfelelően hőkezelt sertéshúst. A ciszták az agyba ágyazódtak be, ami neurociszticerkózist eredményezett. A betegség globálisan milliókat érint, főleg fejlődő országokban, ahol a sertéshús az elsődleges táplálékforrás, és nem megfelelőek a higiéniai feltételek. A férfi tünetei közé a migrén és súlyos fejfájás tartoztak, melyekre az orvosi vizsgálatok agyi ciszták jelenlétét mutatták ki. A fertőzést a hagyományos kezelések nem enyhítették, de parazitaellenes és gyulladáscsökkentő szerekkel sikerült kezelni. Fontos tudni, hogy a húst legalább 63 Celsius-fokon kell elkészíteni. A betegség kockázata nagyobb azoknál, akik nem megfelelően hőkezelt húst fogyasztanak, vagy nem tartják be a megfelelő higiéniai szabályokat.

Tovább a cikkhez