A kép forrása: Dívány
Van, amelyik egyszerűen élvezhetetlen, de akad köztük egészségügyi problémát okozó is.
A nyár közeledtével egyre több gyümölcs kerül a tányérunkra, és nemcsak a fákról és bokrokról, hanem hosszú utat megteszve is. Fontos tudni, hogy néhány gyümölcsöt meg kell hámozni, mivel lemoshatatlan vegyszermaradványok lehetnek rajta. Például az alma és a körte héja ehető, de a dinnyefélék vastag héját mégsem fogyasztjuk. Azanál a héjak tartalmazhatnak gyulladáscsökkentő és regeneráló enzimeket, de nem minden esetben ehetők. A papaját és az avokádót is meg kell hámozni, mivel a héjuk ehetetlen. A citrusfélék héját elvileg meg lehetne enni, de csak bizonyítottan biotermesztésből származó gyümölcsöknél. Az érkező déli gyümölcsöket kezelni szükséges a védőréteg megőrzése érdekében.