A kép forrása: Dívány
Nem csoda, hogy amikor megfázás vagy influenza gyötör, olyan gyógyírre vágyunk, ami kívül-belül felmelegít.
A húsleves hosszú évek óta gyógyító hatásáról szóló hiedelmeket kevés tudományos bizonyíték támasztja alá, azonban a kutatók szerint az egészséges hozzávalók önmagukban is jótékony hatással lehetnek. A 2000-ben készült kutatás szerint a húsleves gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezhet. Az összetevők, mint például a csirkehús, répa, hagyma és fokhagyma, tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, amelyek támogathatják a szervezet gyógyulási folyamatát. Idős embereken végzett kutatások szerint a hagyma és fokhagyma fogyasztása könnyebbséget hozhat a légúti betegségek leküzdésében. Emellett a húsleves átmenetileg csökkentheti a gyulladást, amely segítséget nyújthat a betegségből való felépülésben.