A kép forrása: Dívány
Az élelmiszer-biztonsági szakemberek szerint nem mindegy, hogyan fogyasztod a vastag héjú gyümölcsöket.
Az élelmiszer-biztonsági szakértők szerint fontos gyümölcsöket és zöldségeket tiszta folyó vízzel lemosni, függetlenül attól, hogy megeszik-e a héjukat vagy sem. A héj nélküli finomságokat is fontos mosni, mert a héjon lévő szennyeződések vagy mikrobák átjuthatnak a gyümölcs belsejébe. A gyümölcsökön található mikrobák, például a szalmonella és a campylobacter, ugyanúgy jelen lehetnek a biofajtákon és a hámozottakon is. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala listeriát és szalmonellát mutatott ki az avokádó külsején. A tisztítással eltávolíthatjuk a növényvédő és gyomirtó szereket, valamint a viaszos bevonatot. Az élelmiszer-biztonsági szakértők szerint elegendő a tiszta folyó víz használata, nem szükséges mosószer vagy szappan. Az ecetes permetezés segíthet néhány baktérium elpusztításában, és a konyharuhás súrolás is hatékony a szennyeződések eltávolításában. Fontos betartani az aranyszabályokat, például a gyümölcsök és zöldségek elkülönített tárolását a nyers hústól a konyhában.