A kép forrása: Dívány
Olcsó és egészséges, de annyira kézenfekvő, hogy könnyen elmegyünk mellette.
A fermentált kefir eredete a Kaukázus hegységben, a mai Törökország területén található. A kefir rendkívül gazdag jó baktériumokban, probiotikumokban és fontos ásványi anyagokban, mint például kalcium, D-vitamin, B-12 vitamin. Az emberi szervezetre számos jótékony hatással rendelkezik, mint például a csontritkulás megelőzése, az emésztés javítása, az ételallergia megelőzése, valamint a vércukorszint és vérnyomás szabályozása. Emellett képes lassítani és megállítani veszélyes baktériumok növekedését. A kefir fogyasztása ajánlott mindenki számára, kivéve a laktóz- vagy tejérzékenyeket, és akár napi öt alkalommal is fogyasztható. A kefirfogyasztás egészséges és ajánlott alternatívája lehet a tejfölnek vagy akár egy egész kefirdiétát is be lehet iktatni az étrendbe.