A kép forrása: Dívány
Te is próbálkozhatsz az az itthon még nem túl elterejedt hagymaféle vetésével – rengeteg pozitív hatása van.
A tatárhagyma, vagy kínai metélőhagyma Ázsiában őshonos, de már Európában és Amerikában is ismert. Hazai termesztése sem bonyolult, és itthon is beszerezhető. Levelei akár 20 centiméteresek és fokhagymás illatúak. A szárát évente többször vágják, és a virágzatot is fogyasztják. Az íze snidling és fokhagyma között található, karakteres és erőteljes. Nyersen rágcsálható, de főzve és sütve is használják. Fűszerezésre alkalmas, keleti ételekben és levesekben használják, valamint snackként is elfogyasztják. Dísznövényként is használják, és egészségmegőrző hatása is ismert. Magas A- és C-vitamin-, rost-, vas-, kalcium- és káliumtartalommal rendelkezik.