A kép forrása: Dívány
A békára és a krokodilra is mondták már, hogy olyan, mint a csirke, ám most egy újabb állatról derült ki, hogy a baromfi kitűnő helyettesítője lenne.
A pitonok húsát a kutatók szerint a baromfi jó alternatívájának tartják, mert fenntartható és alacsony telítettzsír-tartalmú. A pitonok három éven belül érik el az érettséget, termékenyek és rendkívül gyorsan nőnek. A pitonfarmon tartott kígyókat természetes körülmények között nevelték, és a húst származtatták. A pitonok hatékonyabban alakítják több hússá és testszövetté az elfogyasztott táplálékot, mint a melegvérű lények. A pitonok alig fogyasztanak vizet, mert számukra elegendő a pikkelyükön megülő reggeli harmat is. A kutatók szerint érdemes lenne elkezdeni megvizsgálni a kereskedelmi pitontenyésztés lehetőségét, különösen az alacsony jövedelmű országokban, ahol az élelmiszer-ellátási bizonytalanság nagy kihívást jelent.