Ízletes nosztalgia – Visszapillantás a 80-as évek magyar gasztronómiájára

A retró gasztronómia világa izgalmas élettörténeteket is rejt: Lajos Mari, Horváth Ilona és Benke László sztorija is különleges! Te ismerted őket?

Horváth Ilona és Lajos Mari szakácskönyvei generációk óta népszerűek Magyarországon. Horváth Ilona kezdők barátjaként ismert, aki szakácskönyveiben az alapoktól tanítja meg az ételek készítését, valamint a maradékok felhasználásának fontosságára is felhívja a figyelmet. Életének nagy részét törökszentmiklósi lányiskola kollégiumának igazgatójaként töltötte, ahol háztartásvezetést és elegáns terítést tanított. Lajos Mari, vagy ahogyan mindenki ismerte, Benke Laci bácsi, az olimpiai bajnok és Oscar-díjas mesterszakács a cukrász-szakácstól a szállodák konyháin át a világot bejárva híres főzőművész lett. Egyik első étele egy közel sem tökéletes mákos tészta volt, mégis kitartott a főzés mellett, és olyan hírességeknek főzhetett, mint Fülöp herceg, Richard Nixon és Brezsnyev.

Tovább a cikkhez