A kép forrása: Dívány
Vannak olyan ételek, amelyek gyógyírt jelenthetnek a lábdagadásra.
A láb duzzanata a szövetek közti folyadék termelésének és elvezetésének egyensúlyának felborulására vezethető vissza, ami vízenyőt eredményezhet a szövetek között. A lábdagadást számos betegség vagy a helytelen életmódbeli szokások okozhatják. A hosszú ideig tartó ülés vagy álló helyzet, valamint a meleg idő hozzájárulhat a lábdagadáshoz. Az ödémák megjelenése hátterében álló okok közé sorolhatók a vénás elégtelenség, hormonális egyensúlyhiányok, valamint magas nátriumtartalmú élelmiszerek fogyasztása. A megfelelő táplálkozás és életmód segíthet a vizesedés megelőzésében, és olyan ételek, italok fogyasztása ajánlott, amelyek fokozzák a vizeletürítést, és segítenek megszabadulni a felesleges víztől.