A kép forrása: Dívány
Az étrendváltás óriási változást okozhat a testedben. Megnéztük, mi történik, ha elhagyod az egyik népszerű húsfajtát.
A vörös hús növelheti bizonyos ráktípusok és demencia kockázatát, valamint hozzájárulhat az elhízáshoz és a szív-és érrendszeri betegségekhez. A húsokat mioglobin alapján sorolják fehér vagy vörös kategóriába, mely fehérje az oxigénnel érintkezve vörössé válik. A vörös hús magas kalória- és LDL-koleszterintartalommal rendelkezik, növelheti a szervezet savasságát és gyulladásos folyamatait. A vörös hús lassabban emészthető, székrekedést, hasi fájdalmat és puffadást okozhat. A fehér húsok és növényi alapú táplálékok fogyasztása javasolt a vörös hús helyett, mely csökkentheti a demencia és vastagbélrák kockázatát.