A kép forrása: Dívány
Néha nem könnyű kiszúrni, hogy egy étterem nem annyira jó, mint gondolnánk. Összeszedtünk néhány figyelmeztető jelet, amit jó, ha észben tartasz.
Az étteremválasztás idegen helyen nem mindig egyszerű, főleg turistaként. A turistacsapdák elkerülése érdekében figyelni kell az árakra, az ételek minőségére és az étterem hangulatára. A túlzsúfolt, turistáktól hemzsegő éttermekben általában nem találhatóak az adott ország különleges ételei, és az ételek minősége sem kifogástalan. A túl nagy és változatos étlap is lehet jelzés arra, hogy az étterem nem specializálódik sem a szezonális, sem a helyi ételekre. Fontos, hogy az online értékelések és a helyiek által választott éttermek nagyobb megbízhatóságot jelentenek. Az étteremben dolgozók túlzottan lelkes fogadtatása, a giccses dekoráció és az agresszív módon hirdető személyek is jelek lehetnek a turistacsapda étteremre.