Négy étel, amelyek mérgezést okozhatnak, ha nem helyesen tárolják őket

Négy étel, amelyek mérgezést okozhatnak, ha nem helyesen tárolják őket

Meglepő, de a hűtőben nem szabad bármilyen ételt tárolni, mert veszélyes lehet.

Táplálkozási szakértők figyelmeztetnek, hogy nem minden élelmiszert szabad a hűtőben tárolni, mivel egyes élelmiszerek mérgezést okozhatnak. A hagyma és a fokhagyma hűtőben tartása penészt és gombaspórákat eredményezhet, valamint mikotoxinokat termelhet, amelyek káros hatással lehetnek az egészségre. A burgonya cukorrá alakulhat hűtés hatására, ami rákkockázatot hordozó akrilamid képződéséhez vezethet. A gyömbér gyorsan penészedik a hűtőben, amely összefüggésben lehet a vese- és májelégtelenséggel. Bizonyos ételek, mint például a kenyér, méz, kávé, fűszernövények és diók, semmiképpen sem ajánlott hűtőben tárolni.

Tovább a cikkhez