Riasztó felfedezés a népszerű magyar gyorsételben: súlyos problémák jelentkeztek

Riasztó felfedezés a népszerű magyar gyorsételben: súlyos problémák jelentkeztek

A gyorsétel egyik legfontosabb összetevője gyakran nem egészen az, aminek gondolnád.

A Törökországból származó kebab nagy népszerűségnek örvend Európában, különösen Németországban, ahol évente mintegy 3,5 millió eurós profitot hoz az eladása. Kutatások szerint az eladott napi adagok száma Nyugat-Európában mintegy 2 millióra tehető. A kebabhúsok genetikai elemzése szerint sok esetben nem megfelelő összetételűek, és a drágább húsokat olcsóbbakkal helyettesítik anélkül, hogy ezt jeleznék az árusítóhelyen. Az elvégzett tanulmányok arra is rámutatnak, hogy a kebabok rendkívül egészségtelenek lehetnek, magas kalória-, zsír- és sótartalommal rendelkeznek.

Tovább a cikkhez