A kép forrása: Dívány
Vitaminokban és antioxidánsokban kifejezetten gazdag, megenni mégis nagyon veszélyes ezt az élelmiszert.
A pálmaolaj természetes összetevője számos ételünknek, és a világon a legolcsóbban előállítható növényi olaj. Ettél már belőle, ha valaha egy feldolgozott élelmiszer lecsúszott a torkodon, mert a készételek 50 százalékának része. Ez az olajfajta Nyugat-Afrikában őshonos pálmafákból nyerhető ki, és gazdaságos előállítása miatt gyártók jelentős része használja. A termések betakarításához nehéz és veszélyes eszközökre van szükség, és Indonézia valamint Malajzia adja a legtöbb pálmaolajat a világnak. A pálmaolajat használják élelmiszerekben, tisztítószerekben, kozmetikumokban, és bio-üzemanyagként is. Bár egészségügyi előnyei is vannak, nagy mennyiségű fogyasztása akár rákkeltő is lehet. Emellett környezetre gyakorolt hatása miatt is aggályos, ugyanis az esőerdők helyére ültetett olajpálmák égetése káros hatással van a környezetre.