Veszélyes színű konyhai eszközök használata: egészségkárosító hatások mindenki számára

Veszélyes színű konyhai eszközök használata: egészségkárosító hatások mindenki számára

Egy új kutatás szerint bizonyos színű eszközökben mérgező vegyületek lehetnek.

Egy új kutatás szerint a betiltott égésgátló vegyületek nagy koncentrációban maradhatnak meg az újrahasznosított fekete műanyagból készült háztartási termékekben, ami számos negatív egészségügyi hatással járhat. A vizsgált termékek között voltak elviteles ételdobozok, szusitálcák, gyorséttermi tálcák, gyerekjátékok és konyhai eszközök. A kutatók arra figyeltek, hogy az égésgátlók koncentrációja meghaladja-e a megengedett szintet, és azt tapasztalták, hogy a termékek nagy része tartalmazott égésgátló vegyületeket. Az égésgátlók egészségügyi kockázatára vonatkozóan megállapították, hogy ezek felgyülemlenek a szervezetben, és komoly hatással vannak a neurológiai fejlődésre, reproduktív és fejlődési rendellenességekre, valamint rákot okozhatnak.

Tovább a cikkhez