A dietetikusok ajánlása: A legjobb rizsfajta az egészséges táplálkozáshoz

A dietetikusok ajánlása: A legjobb rizsfajta az egészséges táplálkozáshoz

A szakértők szerint fehér rizs helyett érdemesebb ezt választani.

A rizs sokoldalú és megfizethető alapvető élelmiszer, melynek rengeteg fajtája van. A barna rizs teljes kiőrlésű, magas tápanyagtartalommal rendelkezik, hozzájárul az izomépítéshez és a koleszterinszint csökkentéséhez. Kutatások szerint a barna rizs fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét és segít a túlsúly csökkentésében. A fekete rizs nagy mennyiségben tartalmaz gyulladáscsökkentő antioxidánsokat, és fontos szerepe van a daganatos megbetegedések elleni harcban. Az ősi gabonák a normál testsúly fenntartásában is segíthetnek.

Tovább a cikkhez