A fahéjas almával megbolondított gazdag máglyarakás titka: ropogósra sült tojáshab a tetején

A fahéjas almával megbolondított gazdag máglyarakás titka: ropogósra sült tojáshab a tetején

A szikkadt kifliből, almából és tojásból álló máglyarakás olcsó és nagyon finom desszert.

A máglyarakás remek maradékmentő recept lehet, de akár betárazásként is megéri emiatt otthon almát és kiflit beszerezni. Az alap egy tejbe áztatott kifli, amire gyümölcsös és habos réteg kerül. A tojássárgáját keverjük habosra cukorral, majd adjuk a tejes kiflihez. Almát cikkezzük fel, pároljuk és tegyük a kifli tetejére. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a félkész süti tetejére tesszük, és tovább sütjük. A Pavlova-torta tojáshabbal és gyümölccsel készül.

Tovább a cikkhez