A kép forrása: Femina.hu
A meggy és a gesztenye mindig remek párost alkot, rácsos pite töltelékeként pedig utánozhatatlanul finomak.
A puha linzertésztából készülő gesztenyés, meggyes rácsos pite egyszerre gyönyörű és nagyon finom süti. Nyáron friss gyümölcsből készítsd, télen nyugodtan használhatsz hozzá befőttet vagy kiolvasztott mirelitet. Fontos, hogy a tésztához használt anyagok jéghidegek legyenek, ezért érdemes a lisztet és a cukrot is néhány órára betenni a hűtőbe. A gesztenyemasszát fel kell olvasztani, majd keverni kell a tejszínhabbal, ezt a krémet fogjuk a sütőben elősütni tésztával, majd rácsos mintával befedni a tetejét. A meggyből jéghideg levest is készíthetünk, mely kellemesen fűszeres, selymes, hűsítő finomság, kifejezetten kánikulában jelent jólesést.