A indukciós és elektromos főzőlap közötti kulcsfontosságú különbség – Tudatos választás a hatékonyabb főzésért

Bár nagyon hasonló az indukciós és az elektromos főzőlap működése, a rajtuk használható edények között van különbség.

Az indukciós és elektromos kerámia főzőlapok között vannak különbségek a működési elv és hatékonyság terén. Az indukciós főzőlap elektromágneses teret hoz létre az edény melegítéséhez, míg az elektromos kerámia főzőlap alatt lévő tekercs melegíti fel az edényeket. Az indukciós főzőlap nem melegíti fel a körülötte lévő levegőt, ezáltal hatékonyabb és kevesebb baleseti veszélyt jelent. A legfontosabb különbség a két főzőlap között az, hogy az indukciós főzőlap csak mágnesezhető edényekkel használható, míg az elektromos kerámia főzőlap bármilyen anyagú edényekkel compatibilis.

Tovább a cikkhez