A legtöbb magyar megteszi, pedig rákot is okoz – Ezért nem mindegy, hogyan sütöd a tojást

A legtöbb magyar megteszi, pedig rákot is okoz - Ezért nem mindegy, hogyan sütöd a tojást

A tojás közkedvelt és nagyon egészséges étel, érdemes figyelni arra, hogyan készíted el.

A tükörtojás elkészítésekor fontos figyelembe venni, hogy a sütés során az értékes tápanyagok károsodhatnak, így az egészségre is káros lehet. A tojás kiváló fehérjeforrás és rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne. Bár régebben a koleszterinszint miatt nem javasolták a túlzott fogyasztását, ma már ezt a korábbi ajánlást visszavonták. Fontos, hogy az elkészítési módok során figyeljünk arra, hogy melyek azok az eljárások, amelyek során a tápanyagok a legjobban megtarthatók. Az olajban való sütés és az olaj kiválasztása is fontos szerepet játszik, mivel az oxiszterolok szívproblémákat és gyulladásos folyamatokat okozhatnak a szervezetben, valamint összefüggésbe hozhatók többféle rákos betegség kialakulásával. A tojás héjának levelese főzés után könnyebb, ha régebben a hűtőben vagy spejzben állt.

Tovább a cikkhez