A méhpempő egészségügyi előnyei: szívvédő és gyulladáscsökkentő hatások

A méhpempő egészségügyi előnyei: szívvédő és gyulladáscsökkentő hatások

A méhpempő számos áldásos hatása ismert, ami miatt érdemes beépíteni a mindennapok étrendjébe.

A méhpempő egy sárgásfehér színű, kásás állagú anyag, amelyet a méhek választanak ki a lárvák és a méhkirálynő táplálására. Az emberek is fogyasztják étrend-kiegészítőként, valamint különböző kozmetikai szerekben is megtalálható. A méhpempő esszenciális zsírsavakat, fehérjéket és B-vitaminokat tartalmaz, amelyek számos jótékony hatással bírhatnak az egészségre. Egyes tanulmányok szerint a méhpempő segíthet a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek a vércukorszint szabályozásában, valamint növelheti a “jó” HDL-koleszterin szintjét, és csökkentheti a “rossz” LDL-koleszterin szintjét. Emellett enyhítheti a premenstruációs szindrómával (PMS) és a menopauzával járó tüneteket. A méhészeti termék és annak jótékony hatásai alapos vizsgálatra és kutatásra szorulnak.

Tovább a cikkhez