A kép forrása: Femina.hu
A szőlőt sokan a szüreti mulatságok miatt szeretik, kevesebben tudják, hogy az egészségre való pozitív hatásai miatt érdemes mindennap fogyasztani.
A szőlő gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például A-, B1-, B2-, C- és K-vitamin, folsav, béta-karotin, biotin, foszfor, kálium, vas, magnézium, réz és cink. Egyes szőlőfajták B-vitamin-tartalma serkenti az agyműködést és csökkenti a stresszt. A szőlő és más gyümölcsök fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, cukorbetegség és elhízás kialakulásának kockázatának csökkentése. A szőlő polifenolokat tartalmaz, amelyek szerepet játszhatnak rákbetegségek lassításában és megelőzésében. A szőlő bioaktív vegyületei, például a rezveratrol és a kvercetin, jótékony hatást gyakorolhatnak a pulzusszám és vérnyomás csökkentésére, valamint segíthetnek a vérnyomásproblémák és a székrekedés kezelésében.