A tökéletes hajtogatott leveles pogácsa: a tejföl titka

A tökéletes hajtogatott leveles pogácsa: a tejföl titka

A tejfölös pogácsa elkészítéséhez hagyományos, hajtogatott módszert érdemes alkalmazni, és a tésztába sertészsírt is keverni. Fontos, hogy a sót bátran adagoljuk a tésztába, és nyersen megkóstolva egy kicsit sósabbnak érezzük, mert sütés közben enyhülni fog az íze. A tészta elkészítése során a langyos tejet keverjük össze cukorral, élesztővel, majd futtassuk fel, miközben a lisztet morzsoljuk össze a zsírral. A tésztát háromszor hajtogassuk és pihentessük, majd a végén süssük 200 fokon 20 percig. Ha nincs sok időnk, sütőporos tésztából is készíthetünk pogácsát.
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, aki Szily Nórával beszélget majd az anyaság és a nőiség kihívásairól, valamint a gyereknevelésről, az anya mítoszról és az önazonosságról. Az esemény időpontja 2024. június 3., 18 óra, a helyszín pedig a Thália Színház. Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Tovább a cikkhez