A kép forrása: Femina.hu
A zöld teáról eddig is lehetett tudni, hogy egészséges, és az új kutatás csak megerősíteni tudta ezt.
Az utóbbi években végzett kutatások szerint a flavonoidokban gazdag ételek és italok fogyasztása jelentősen csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A cukorbetegség világszerte növekvő közegészségügyi probléma, évente több mint egymillió halálesetért felelős, Magyarországon is százezrek szenvednek tőle. A Nemzetközi Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a cukorbetegség előfordulása és a halálozások száma folyamatosan növekszik. Az egyik kutatás megállapította, hogy a flavonoidokban gazdag étel fogyasztása jelentősen csökkentette a cukorbetegség kockázatát. A flavonoidokban gazdag étrend pozitív hatással van a testsúly kezelésére, a cukor-anyagcserére, a gyulladásokra, valamint a vesék és a máj funkcióira, hozzájárulva a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez.