A kép forrása: Femina.hu
A hagyományos meggyes bögrés sütit egy kis vaníliával és citrommal is feldobhatod.
Ha vill\u00e1mgyorsan \u00e9s minden k\u00fcl\u00f6n\u00f6sebb m\u00e9ricsk\u00e9l\u00e9s n\u00e9lk\u00fcl szeretn\u00e9l \u00edzletes \u00e9s oml\u00f3s desszertet az asztalra var\u00e1zsolni, a klasszikus meggyes b\u00f6gr\u00e9s s\u00fctin\u00e9l keresve sem tal\u00e1lhatsz egyszer\u0171bbet, aminek alapreceptj\u00e9t most egy kis van\u00edli\u00e1val \u00e9s citrommal is megbolond\u00edthatod. A lisztet keverd \u00f6ssze a s\u00fct\u0151porral, a toj\u00e1st pedig a cukorral \u00e9s az \u00e9tolajjal, majd ut\u00f3bbihoz add hozz\u00e1 a lisztes kever\u00e9ket \u00e9s a tejet, majd a van\u00edli\u00e1t, a fah\u00e9jat \u00e9s a citromh\u00e9jat. Ha van\u00edliarudat haszn\u00e1lsz, has\u00edtsd fel, \u00e9s k\u00e9sheggyel kapard a t\u00e9sz\u00e1ba a magokat. Ha a h\u00e9jat nem dobod el, hanem egy cukorral, porcukorral megt\u00f6lt\u00f6tt f\u00e9mdobozba teszed, h\u00e1zi van\u00edli\u00e1s cukrot is k\u00e9sz\u00edthetsz. A lecsepegtetett meggyet forgasd meg a van\u00edliapuding-porban vagy lisztben, majd keverd \u00f3vatosan a t\u00e9sz\u00e1ba. A s\u00fct\u0151t meleg\u00edtsd el\u0151 160-170 fokra, a t\u00e9sz\u00e1t tedd s\u00fct\u0151pap\u00edrral b\u00e9lelt tepsibe vagy tortaform\u00e1ba, \u00e9s s\u00fcsd k\u00f6r\u00fclbel\u00fcl 35-40 percen \u00e1t k\u00e9szre, amit t\u0171pr\u00f3b\u00e1val ellen\u0151rizhetsz. A kih\u0171lt s\u00fctem\u00e9nyt felv\u00e1gva, porcukorral meghintve t\u00e1lald. K\u00f6nny\u00edtsd meg a dolgodat, k\u00e9sz\u00edts kevert t\u00e9sz\u00e1b\u00f3l s\u00fctem\u00e9nyt, az \u00e9lm\u00e9ny ugyanolyan, a munka viszont j\u00f3val kevesebb lesz vele, p\u00e9ld\u00e1ul a toj\u00e1sokat nem kell sz\u00e9tv\u00e1lasztanod. K\u00e9pek: Getty Images Hungary.M\u00e9g t\u00f6bb recept