Aranyszínű burgonyafánk: A tökéletes kísérő a szaftos húsokhoz

Aranyszínű burgonyafánk: A tökéletes kísérő a szaftos húsokhoz

Az olajban sült burgonyafánknál finomabb köretet elképzelni is nehéz.

Az új recept kelt tésztából készült puha burgonyafánkot ajánl a hagyományos köretek helyett. Fontos, hogy a krumplit melegen törjük össze, majd csak langyosra hűlve keverjük össze a liszttel. A krumplit hámozzuk meg, főzzük puhára, majd sózzuk, törjük át és hagyjuk langyosra hűlni. Az elkészített tésztával formázzunk golyókat, süssük pirosra olajban, majd szedjük papírtörlőre. Különleges változatként sütőtökkel is feldobhatjuk a fánkot, így ropogós kívül és puha belül lesz. Részletek a feminaklub.hu oldalon, ahol 2025-ös előadásokon vehetünk részt.

Tovább a cikkhez