Az Amishok Mesterfogása: Fahéjas csigák kelt tészta recepttel

Az Amishok Mesterfogása: Fahéjas csigák kelt tészta recepttel

Az amish fahéjas csiga titka, hogy a tésztájába főtt krumpli is kerül.

Az amish fahéjas csiga tészta krumplival gazdagítva készül, ami miatt sűrűbb állagú, hasonlóan a kenyérlángoshoz. Az amishok tradicionálisan nagy mennyiségben sütik a tésztát, ezért könnyedén csökkenthető a recept mennyisége. A tészta elkészítéséhez először meg kell főzni a krumplit, majd hozzá kell adni az élesztős-tejes keveréket, olajat, tojást, tejet, és fokozatosan hozzá kell keverni a kenyérlisztet. A tésztát kézzel vagy géppel kell kidolgozni, majd duplájára kell keleszteni. A töltelékhez puha vajat, cukrot és fahéjat kell összekeverni, majd ezzel meg kell kenni a tésztát, feltekerni, szeletekre vágni, és megsütni. A mázhoz szükséges hozzávalókat habosra kell keverni, majd a frissen sült csigák tetején elosztani.

Tovább a cikkhez