Az ideális arányokkal a csokis kuglóf tökéletes sűrűséggel és ízzel

Az ideális arányokkal a csokis kuglóf tökéletes sűrűséggel és ízzel

A csokis kuglóf tésztájába tejföl is kerül, így lesz tömény és sűrű.

A csokis kuglóf egyszerűen elkészíthető, mindössze negyedóra alatt elkeverhetők az alapanyagok, majd a sütő segítségével készre sül. Különleges desszertnek számít, amellyel könnyedén kápráztathatjuk el vendégeinket. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd külön tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral, és hozzáadjuk a tojásokat. A tészta sűrű és ragacsos lesz, amit kuglófformába öntünk, majd 45 percig sütjük 180 fokos sütőben. A csokimázhoz csokit tördelünk egy tálba, felhevítjük a tejszínt, hozzáadjuk a csokihoz, majd kihűtjük és a kész kuglóf tetejére öntjük.

Tovább a cikkhez