Az ínycsiklandó húsos pirog tradicionális lengyel receptje

Az ínycsiklandó húsos pirog tradicionális lengyel receptje

A pirog a lengyelek egyik kedvenc tésztája, ami darált hússal laktató.

A lengyel pirog különféle töltelékkel gazdagított, félhold vagy kagyló alakú tésztabatyu, melyet vízben főznek ki. Az oroszok kelt tésztából készítik töltött tészta formájában. Fűszeres darált hússal töltve laktató és ízletes, de érdemes kipróbálni a káposztás és a túrós változatot is. A tészta lisztből, sóból, tojásból, olvasztott vajból és forró vízből készül, majd pihentetés után kör alakú lapokra nyújtják, melyeket töltelékkel megtöltve és összecsípve főznek. Az orosz töltött tészta sós és édes töltelékkel gazdagítható, és a gyereknevelés témájú Femina Klub eseményen Ráskó Eszter humorista lesz a vendég, ahol az anyaság és nőiség kihívásairól beszélgetnek.

Tovább a cikkhez