Az Ismert Mikrofon: Mit nem használnak a kínaiak a konyhájukban? – 8 rejtélyes kérdés a keleti gasztronómiáról

Az Ismert Mikrofon: Mit nem használnak a kínaiak a konyhájukban? - 8 rejtélyes kérdés a keleti gasztronómiáról

A kínai és egyéb távol-keleti ételek egyre népszerűbbek itthon is: lássuk, mennyire ismered őket!

Magyarországon a távol-keleti ételek megismerésére az 1990-es évek elején került sor az elegáns kínai éttermek és olcsó gyorsbüfék megnyitása révén. Az új ízek hamar népszerűvé váltak, mint például a szecsuani csirke és a pekingi kacsa. A mezőgazdasági forradalom révén világszerte átálltak népcsoportok a gyűjtögető életmódról a gabonatermesztésre és állattartásra, például Kínában a rizs lett az alapélelmiszer. A mai napig otthon elkészíthetjük az ázsiai ételeket, mivel hozzávalóik széles körben elérhetőek. A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista, ahol az anyaságról és női kihívásokról lesz szó.

Tovább a cikkhez