Bársonyos málnás tejszínes torta: Kakaós piskótával

Bársonyos málnás tejszínes torta: Kakaós piskótával

Ebben a mutatós tortában a savanykás málna remekül harmonizál az édes tortaalappal és a tejszínes krémmel.

A málnás sütik szezonálisan nagyon népszerűek, sokféle változatban elkészíthetőek, a muffintól a tortákig minden formában emlékezetesek. A málnatorta nemcsak finom, de látványos desszert is, friss vagy fagyasztott gyümölcsből is elkészíthető. A tészta elkészítése során fontos a tojások óvatos elválasztása, a habosra kevert sárgákat összekeverni a sütőporral és kakaóval vegyített liszttel, majd hozzáadni a kemény habbá vert tojásfehérjét. A torta elkészítése egyszerű, a tészta elkészítése után a málnakrém elkészítése következik, majd a tortalapot három részre vágni, megtölteni a krémmel, díszíteni csokiforgáccsal és friss málnával. A málnaszezonban készült sütemények mellett sütés nélküli desszertek is remek választások lehetnek.

Tovább a cikkhez