Belga Tejszínes Csirkeleves: Dús és tartalmas főfogásnak is tökéletes!

Belga Tejszínes Csirkeleves: Dús és tartalmas főfogásnak is tökéletes!

A tejszínes belga csirkeleves összehozza az országban élőket, ugyanis a flamand és a belga területeken egyaránt népszerű.

A belga csirkeleves, vagyis a waterzooi tejszínes mártásban főtt, extra selymes állagát egy tojássárgájával is sűrítik.
A levesben csirkemell, comb vagy akár hal is lehet, az utóbbi változat az eredeti sokak szerint.
Az alapja póréhagyma, zellerszár, sárgarépa, fehérrépa, és újkrumpli vagy hámozott, kockára vágott krumpli.
A húst először vajon pirítják, majd hozzáadják a zöldségeket, borral és alaplével főzik.
A levest végül tojássárgájával és tejszínnel sűrítik, majd tárkonnyal és petrezselyemmel szószorják.
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, ahol az anyaság és nőiség kihívásairól, valamint a gyereknevelésről és az önazonosságról beszélgetnek.

Tovább a cikkhez