Citromos csirkehúsleves: Frissítő tejszínes és zöldséges egyveleg

Citromos csirkehúsleves: Frissítő tejszínes és zöldséges egyveleg

A tejszínes, citromos csirkehúsleves egyszerre frissítő és laktató bevezetője az ebédnek.

A citromos csirkehúsleves elkészítése számos friss és ropogós zöldséggel, házi alaplevvel és tejszínnel történik, hogy krémes legyen. Akár friss, nyári zöldségeket is felhasználhatunk, így egész évben elkészíthető. A csirkét felkockázzuk, majd sóval és borssal fűszerezzük, és félre tesszük. A sárgarépát, fehérrépát és zellert felvágjuk, majd vajon üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket, majd feltesszük párolódni az összes többi alapanyaggal együtt. Végül tojássárgával és tejszínnel sűrítjük be, hozzáadjuk a citromlevet és a snidlinget.

Tovább a cikkhez