Csábítóan ropogó gyümölcsös-kókuszos süti édes morzsával

Csábítóan ropogó gyümölcsös-kókuszos süti édes morzsával

A kókuszos morzsasüti aljára édes, gyümölcsös réteg kerül, a tetején pedig roppanós réteg terül el.

A kókuszos morzsasüti receptjében számos gyümölccsel kombinálható, mint pl. az alma, áfonya, cseresznye, meggy vagy szeder. Az édesség télen fagyasztott gyümölcsökből is elkészíthető. Az almát felkockázva, és egy tálba téve a megmosott, megtisztított vagy kimagozott gyümölcsökkel, cukorral és vaníliaaromával kell összeforgatni. A morzsához vajat kell olvasztani, majd összekeverni a lisztet, cukrot és kókuszreszeléket. A kész morzsát a cukrozott gyümölcsökre kell szórni, majd 180 fokos sütőben 20-25 percig sütni. A gyümölcsös sütemény mellett a nyári gyümölcsökből alkoholos koktél is készülhet, például ginalapú bazsalikommal és áfonyával.

Tovább a cikkhez