A kép forrása: Femina.hu
A vajas piskóta tömöttebb, sűrűbb, mint a hagyományos, és jól megy hozzá a friss cseresznye.
A vajas piskóta hagyományos elven készül, de nevéhez híven vaj is kerül a tésztába, amitől sűrűbb lesz. Cseresznyével készítve az édes gyümölcs leve átjárja majd a tésztát, különlegesen finom lesz. A cseresznyét meg kell mosni, kimagozni, majd félretenni. A tojásokat ketté kell választani, a fehérjéből kemény habot kell verni, míg a tojássárgákat jól habosra kell verni vajjal, reszelt citromhéjjal és cukorral. A sütőporral elkevert lisztet bele kell szitálni a tojássárgához, majd össze kell forgatni a tojáshabbal, végül hozzáadni a cseresznyét. Ezt követően egy kivajazott, kilisztezett tepsiben el kell egyengesíteni, és 180 fokos sütőbe kell tenni 25 percre. Tálalás előtt porcukorral lehet meghinteni a tetejét. A barackból készíthetünk nyári tiramisu-pohárkrémet, és barackos tiramisut is, mely kevés hozzávalóból készül.