Csípős ételek: A rák megelőzésétől a fogyásig, a magyarok kedvence

Csípős ételek: A rák megelőzésétől a fogyásig, a magyarok kedvence

Segíti a fogyást, fájdalomcsillapító, vérnyomáscsökkentő, a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is csökkenti a csípős paprika.

A kapszaicintartalmú chilipaprika erős ízét magas kapszaicintartalma okozza, amelynek fogyasztása fűszerként vagy étrendbe építve számos előnnyel járhat. A chilit már a maják is gyógynövényként használták, elsősorban megfázásos tünetek enyhítésére. A kapszaicin erős antioxidánsként és rákos sejtek növekedését gátló szerként is ismert, különösen olyan rákbetegségek esetén, mint a mellrák vagy tüdőrák. A kapszaicin gyorsan és jól szívódik fel, emiatt fájdalomcsillapításban is szerepet játszhat. Emellett súlycsökkentésben is segíthet, valamint gyulladásos folyamatok csökkentésében is hatékony.

Tovább a cikkhez