Cukkinis konyha csodái: 10 könnyű és bevált recept

Cukkinis konyha csodái: 10 könnyű és bevált recept

Bundában, töltve, köretként, levesként is mennyei: a legjobb cukkinis recepteket gyűjtöttük össze.

Az eredetileg Amerikában őshonos tökfélét, a cukkini ősét Európában az olaszok kezdték el termeszteni, majd intenzíven nemesítették, létrehozva ezzel a nyáron igen nagy mennyiségben elérhető, vitaminban gazdag zöldséget, mely semleges ízének köszönhetően rendkívül változatosan fűszerezhető. A cukkinit nyersen és főzve is lehet fogyasztani, zsenge változatát teljes egészében, a héjával és még aprócskának számító magjaival együtt, míg az érettebb, nagyobb példányok esetében a magokat érdemes kikaparni. Cukkiniból szinte bármilyen fogás készíthető, az egyszerű zöldségfasírttól kezdve a tésztaételen át egészen a palacsintáig, a rakott egytálételig és krémlevesig. Jól bevált, ínycsiklandó, de egyszerű receptjeink között biztosan találsz majd kedvedre valót. A legkülönféle zöldségekből kiadós és ízletes rakott fogások készülhetnek.

Tovább a cikkhez