A kép forrása: Femina.hu
Változatosan beépíthető az étrendbe ez a mag, ami nagyon jót tesz az egészséggel.
Az étrendbe könnyen beilleszthető földimogyoró rendszeres fogyasztása a trombózis és cukorbetegség kockázatát minimalizálhatja. Gazdag telítetlen zsírsavakban, melyek hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez, így segítenek megelőzni a szívroham és a stroke kockázatát. A benne található antioxidánsok és fitokemikáliák segítenek megelőzni a veszélyes vérrögök kialakulását, így csökkentik a trombózis kockázatát. Alacsony glikémiás indexe révén segíthet a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, és kutatások szerint alacsonyabb cukorbetegség-kockázatot eredményezhet. Gazdag fehérjében és rostokban, hozzájárulva a jóllakottság érzéséhez, a súlycsökkentéshez, valamint támogatva az emésztést.