A kép forrása: Femina.hu
Az Északi-sarkvidéken lakó inuitok különleges étrendje sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, mint a nyugati fajta, mégis sokáig egészségesek maradnak.
Az emberiség fejlődése során a népvándorlásoknak köszönhetően a világ eltérő pontjain letelepedett csoportok adaptálódtak az adott környezeti viszonyokhoz. Az Északi-sarkvidéken a zord, hideg időjárás miatt az ott lakó inuitok hagyományos étrendje főleg zsíros húsfélékből áll, amely tartalmazza az összes alapvető tápanyagot. A grönlandi inuitok étrendje befolyásolta a népcsoport genetikáját, például a laktáz gén változásában. Az inuitoknál azonosítottak egy géncsoportot, amelyek befolyásolják a szervezetben lévő többszörösen telítetlen zsírsav szintjét, és a vizsgálatok mutatják, hogy genetikai alkalmazkodásuk során alacsonyabb a “rossz” LDL-koleszterin- és az inzulinszintjük. Az alaszkai inuitoknál a finomított szénhidrátok bevitele növekedéséhez vezethet, ami egészségi problémákat okozhat.