Fontos szempontok az avokádó elfogyasztásához, ha barnás a belseje

Fontos szempontok az avokádó elfogyasztásához, ha barnás a belseje

Ez történik akkor, ha barnássá válik az avokádó belseje – kiderül, hogy ehető-e, vagy inkább ki kellene dobni.

Az avokádó egy népszerű gyümölcs, mely esszenciális zsírokban bővelkedik, és világszerte fogyasztják. A barnulás természetes folyamat, mely az oxidáció miatt következik be, és bár kissé csökkenti az avokádó esztétikai értékét és kissé keserűvé teszi az ízét, továbbra is ehető. Az oxidáció károsítja a gyümölcs szöveteit, de nem jelent egészségügyi kockázatot. Az Urzinol tabletta hasznos segítség lehet a húgyutak betegségeinek enyhítésében, és a medveszőlő levélkivonat antibakteriális, gyulladáscsökkentő és vízhajtó hatással rendelkezik. A barnulás lassítható citromlé vagy citrusfélék levének hozzáadásával, valamint a hűvös helyen történő tárolással.

Tovább a cikkhez