A kép forrása: Femina.hu
A tandoori csirkemell lelke a sok-sok fűszerből álló pác, amelyet krémes mártással dobhatsz fel.
Az indiai ízek szerelmesei biztosan találkoztak már a tandoori csirkemellel. A hússzeletekhez való fűszerkeveréket érdemes nagy adagban előkészíteni, mert akár fél évig is eláll lezárt üvegben. A pácolásra is hagyj elég időt, hogy a mennyei ízek alaposan átjárhassák a szeleteket. A csirkemellet vágd nagy darabokra, majd forgasd bele a fűszerkeverékbe, és pihentesd őket a hűtőben egy éjszakát. A tandoori csirkét serpenyőben süssük fehéredésig, majd készítsünk hozzá egy ízes szószt, amiben a kisült csirkekockákat összefőzzük. A végén ízesítsük citromlével és apróra vágott korianderrel, majd tálaljuk házi készítésű naan kenyérrel. Az indiaiaknak a palacsintájuk is csodás, ebbe a sós változatba zöldségek is kerülnek.