Fűszeres tésztában roppannak a diódarabok: a szaftos répatortakuglóf különleges ízélményt nyújt

Fűszeres tésztában roppannak a diódarabok: a szaftos répatortakuglóf különleges ízélményt nyújt

A klasszikus répatorta kuglóf formájában is az asztalra kerülhet.

A klasszikus répatorta receptje mellett érdemes néha kísérletezni is egy kicsit: süss belőle kuglófot! A tésztába durvára tört diódarabokat és édes cukormázat is belevesszük. A tojásokat habosra keverjük kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. A lisztet sütőporral, sóval és fűszerekkel elkeverjük, majd adagonként hozzáadjuk a tojásos részhez. A répát hámozzuk, reszeljük és a durvára vágott dióval együtt a tésztához adjuk. A kuglófformát vajjal kikenjük, beleöntjük a tésztát, majd 170 fokon 40-45 percig sütjük. A kész kuglófot deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd megkenjük cukormázzal, megszórjuk dióval, és hagyjuk megdermedni.

Tovább a cikkhez