Gluténmentes almás pite: különleges, kétlisztes tésztával

Gluténmentes almás pite: különleges, kétlisztes tésztával

A gluténmentes almás pite tésztája kétféle lisztből áll, a tetejét pedig krémesre sült gyümölcs borítja.

A gluténmentes almás pite receptje mandulaliszt és zabliszt keverékéből áll, keresztszennyezésmentes változatban is elkészíthető. A tejmentes verzióhoz a vajat kókuszolajra lehet cserélni, így morzsásabb lesz a tészta. Az almás rész citromlével, juharsziruppal és fahéjjal készül, amelyet az almák tetejére kell rakni. A süti elkészítése után hagyjuk hűlni és szeleteljük. A kenyérfelfújt a szikkadt pékáruból vagy megszáradt süteményből készíthető, tökéletes reggeli vagy desszert.

Érdemes részt venni a 2025-ös év különleges előadásain a MOM Kulturális Központban, ahol elismert szakértők és közéleti személyiségek tartanak izgalmas beszélgetéseket.

Tovább a cikkhez